Савез Срба из региона уручио школски прибор за седмoро дјеце избјегличке породице Љиљак

Представници Савеза Срба из региона, на чијем је челу народни посланик Миодраг Линта, већ низ година посјећују вишечлану избјегличку породицу Љиљак која живи у селу Велики Дубочај (општина Гроцка). Тако и ове године, непосредно пред полазак у нову школску 2018/19 годину, наши представници предали су за седморо дјеце поклоне у виду пакета школског прибора.

Дјеца Душке Љиљак су: Божана рођена 2004 године која полази у први разред средње школе, затим Зорка (2005) у седми, Мирко и Бобана (2006) у шести, Слободана (2008) четврти, Тамара (2010) трећи а најмађи Андрија рођен 2011 године који покази у први разред. На фотографији је шесторо дјеце. Најстарија Божана која није била у том тренутку код куће.

Поред радости дјеце, своје задовољство ни овог пута нису крили, мајка Душка, бака Милица и дјед Мирко који са њима заједно живе. У предходном периоду овој породици Савез Срба из региона је такођер донирао дрво за огрев, одјећу и обућу, новогодишње поклоне…

Мирко и Милица Љиљак са својом кћерком Душком су некада живјели у селу Боровац (општина Окучани) до 1995. године када су у злочиначкој акцији „Бљесак“ заједно са осталим српским становништвом протјерани са свог огњишта. Породица Љиљак је живјела једно вријеме у Илоку, затим у Банатском Новом селу, а сада су настанили у селу Велики Дубочај, (општина Гроцка).

Информативна служба
Савеза Срба из региона

Нема коментара

Напишите коментар