Савез српских удружења Сјевернобачког округа прославио славу – Спасовдан

У просторијама Савеза 28. 5. окупили су се чланови Управног одбора и представници Завичајних удружења – Завичајно удружење Банија Суботица, Удружење избеглих и досељених Срба Бајмок, Клуб исељених, прогнаних и досељених Пачир, Српски завичајни клуб  Слога, Завичајно удружење ХерцеговинаКлуб досељених и прогнаних лица општине Бачка ТополаЗавичајна заједница Република Српска, Удружење  Матица Дрежничка – Бајмок, Удружење Цар Душан Силни – Фекетић и Удружење Врбљанаца.

Славско жито и колач освештао је презвитер Илија Анђелић и том приликом рекао пригодну бесједу.

Чланови Савеза су искористили ово окупљање и да разговарају о наредним активностима с обзиром да се мјере Владе у борби против корона вируса полако укидају.

Како је за Српско коло рекао Боривоје Вукајловић, предсједник Савеза и ове године су жељели да наставе са традицијом и обиљеже славу, иако у скромнијој атмосфери него претходних година.

– Од свог оснивања бавимо се очувањем културних  и традиционалних вриједности народа који је потекао са простора република бивше Југославије и српског народа у цјелини. Надамо се да су тешки дани иза нас, и да ћемо у наредном периоду успјети реализовати све наше активности.

This is box title

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ

Завичајно удружење Банија из Суботице организује ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ 13.6.2020. у манастире Велика Ремета (литургија), Гргетак, Крушедол, Врдник, Јазак и Хопово.

Полазак у 3:30 иза Отвореног универзитета.

Цијена пута је 1600 динара.

Информације на 063 157 5370

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

 

Нема коментара

Напишите коментар