Шековићи: 31 година од формирања Другог одреда Специјалне бригаде полиције

У Шековићима је обиљежена 31. година од формирања Другог одреда Специјалне бригаде полиције Шековићи.

У Цркви Покрова Пресвете Богородице служен је парастос за 21. погинулог припадника ове јединице и положено цвијеће на Споменик палим борцима и у спомен-соби у Шековићима.

Обиљежавању су присуствовали предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић, Љубиша Боровчанин, пензионисани генерал Полиције Републике Српске, Небојша Видаковић, помоћним министара за Борачко инвалидску заштиту, те представници општина, Шековићи, Милићи и Осмаци.

Милош Ступар, ратни командант 2.Одреда специјалне бригаде полиције МУП-а Републике Српске истиче да се ова јединица не смије заборавити.

– Гдје год су дошли, оставили су дубок траг у одбрани и стварању Републике Српске, у одбрани српског народа и српске имовине – нагласио је Ступар.

Љубиша Боровчанин, ратни командант Специјалне бригаде полиције МУП-а Српске кажу да је бригада било специфична по много чему.

– Посебна специфичност њихова је што су личили на народ из којег су поникли. Они су били слика овог подручја, бранили су српски народ да пјесмом, поносно, патриотски – рекао је Боровчанин.

Небојша Видаковић, помоћним министара за Борачко инвалидску заштиту, поручио је да је ова бригада спријечила масакре из 1941. године.

-Да није било њих, вјеројатно би се поновила 1941. година и имали би масовне злочине над српским народом. Хвала им на свему! – поручио је Видаковић.

У Дому културе ће бити одржана свечана академија и премијерно приказан филм „Свако има свог јунака, кога више нема“ аутора Љубише Милутиновића.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар