Служен парастос погинулим борцима из Богутовог села код Угљевика

У Богутовом Селу код Угљевика служен је парастос за 41 мјештанина, припадника Војске Републике Српске, погинулог у одбрамбено-отаџбинском рату.

Код спомен-обиљежја синоћ су се окупили чланови породица, саборци, представници Борачке организације Угљевика и локалне управе.

Представник општинске управе Угљевик Александар Крстић истакао је да се на овај начин чува од заборава жртва свих оних који су животе дали за Републику Српску.

„Општина Угљевик његује сјећање на све жртве одбрамбено-отаџбинског рата које су омогућиле да живимо у слободи и да имамо сигурну будућност. Наш задатак је да се сјећамо свих погинулих бораца, да поштујемо њихове породице, али и да пружамо максималну подршку свим демобилисаним борцима и припадницима борачких категорија“, рекао је новинарима Крстић, који је син погинулог борца Војске Републике Српске.

Представник Борачке организације Угљевик Александар Обрадовић навео је да је мјесна заједница Богутово Село дала највише жртава у протеклом рату када је ријеч о општини Угљевик.

„Из овог мјеста је у Војсци Републике Српске било и највише официра, њих девет. Они су, заједно са борцима, дали огроман допринос стварању слободе на овом подмајевичком простору“, рекао је Обрадовић.

Преузето са: СРНА

 

 

 

Нема коментара

Напишите коментар