Служен парастос за погинуле борце и цивиле у Гајевима код Шамца

У Гајевима, код Шамца, данас је служен парастос и положени вијенци за 18 погинулих бораца и три цивилне жртве Одбрамбено-отаџбинског рата, те за 16 жртава из Другог свјетског рата са овог подручја, а прослављена је и крсна слава Цркве Свете Петке у том мјесту.

Осим чланова породица погинулих бораца, вијенце су положили представници општине Шамац, представници општинске и мјесне Борачке организације.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић истакао је да сваке године на овај начин евоцирају успомене на саборце и тешко вријеме које су прошли бранећи Републику Српску.

„Једино на тај начин ћемо одужити свој дуг према онима који су својом крвљу бранили слободу и ове просторе“, рекао је Зорановић.

Предсједник Мјесне борачке организације Гајеви Чедо Лукић рекао је да је црква на којој су уклесана имена погинулих саграђена 2002. године.

„Жртве никада не смију бити заборављене. Данас, и сваки дан, ми се поклањамо нашим херојима из свих ратова“, рекао је Лукић.

Начелник општине Ђорђе Милићевић рекао је да је дужност свих да се ове жртве никада не забораве и да се настави градња још боље Републике Српске, јачајући њене институције.

Извор: Глас Српске

Нема коментара

Напишите коментар