Линта на Радио Београду тражио да Србија хитно упути помоћ Србима и СПЦ на Банији

Последњи је дан у години, коју ћемо памтити по пандемији вируса корона. Епидемијска ситуација у нашој земљи се благо поправља, али је и даље неопходан опрез. Зато, неће бити организованог дочека Нове године. Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон каже за РТС да ће вероватно бити благог пораста броја заражених после Нове године, али да ће се пре тога догодити привидни пад током празника, слично као што се дешава суботом и недељом. Он је упозорио на опасност од окупљања и организовања тајних дочека Нове године. Нови подаци о броју заражених, биће објављени око 15 часова.

До краја јануара у Србији ћемо имати најмање четири вакцине против корона вируса, различитих светских произвођача, најавио је председник Србије Александар Вучић. Гостујући на телевизији Пинк рекао је да се у наредним данима могу очекивати испоруке првих вакцина из Кине, након што је та земља одобрила своју прву вакцину компаније Синофарм. Вучић је најавио да ће од сутра минималац, затим плате у јавном сектору као и пензије бити повећане. Рекао је да ће у марту или априлу наредне године бити још један пакет помоћи за привреду. Он је прецизирао да је реч о нешто мањем пакету, него што је био у овој години.

Хрватско тло се не смирује. У последња 72 сата на том подручју било је више од 90 потреса. Део становника и другу ноћ провео је у аутомобилима. У Глину је стигло првих 20 мобилних кућица намењених породицама погођеним земљотресом. Рушевине се и даље претражују.

На јужнопацифичком острву Самоа и Божићним острвима у Тихом океану почела је Нова година. Становници тих малих острвских држава први су на планети дочекали 2021-ву. Нова 2021-ва је почела и на Новом Зеланду.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести  Ирена Јеловац и Владимир Михајловић.

Извор: РТС

Нема коментара

Напишите коментар