„Српски свијет“, Душко Тадић – Ни једна тачка из оптужнице није доказана, нити оборен мој алиби

После седамдесет четири дана суђења и осамдесет једног саслушаног сведока, 7. маја 1997. Душку Тадићу, првом хашком заробљенику, првом Србину у Хашком трибуналу, изречена је прва првостепена пресуда за ратни злочин, образложена на 300 страна. Осуђен је на казну затвора од 20 година. Одлежао две трећине у Немачкој. Ово је био сиже данашње приче Душка Тадића у „Српском свијету“.

Наш гост је покушао да објасни генезу догађаја који су довели до подизања оптужнице и уколико погледате емисију сазнаћете да ли је далеке деведесете била „мирна Босна“, како су се муслимани наоружавали, куповали енормне количине хране, а Срби у томе нису видели припреме за рат. Тадић сведочи и о томе да у целој његовој голготи ни Срби нису били невини, као ни његов брат који је потрошио новац који су Срби из Минхена прикупили за његову одбрану. Било је речи и о уценама и присили којој је био изложен главни сведок кога је СДА инструирала и припремила, а који се Тадићу извинио.

Душко Тадић је од изласка из затвора 2008. прикупљао нове доказе  и објавиће их у књиз „Обмана века“ коју планира да изда идуће године, а истовремено намерава да покрене ревизију његовог поступка пред хашким Трибуналом. Каже да то дугује својој породици. Детаљније о овоме, али и о бројним другим темама везаним за голготу овог Козарчанина, у данашњем „Српском свијету“.

Извор: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар