Српски свијет – Игор Ивановић: Црна Гора је данас српска престоница

“Црногорски народ је успео да на реконструкцији старих вредности врати српство на велика врата. Тај народ је највише био изложен злочину и комунизму. Снагу коју су пронашли да се супротставе је центар српства. Београд је најмање српски град, српска престоница је сада Црна Гора. Више су српска престоница Чикаго и Беч, па чак и Бијељина и Бања Лука, него Београд. Оно што су Срби у Црној Гори урадили стрпљиво и упорно унутар срца је прави пут. Силазак ума у срце” – говори Игор Ивановић, књижевник.

Западна цивилизација, колико је комунизам утицао на српски идентитет, однос српског народа према Брозу и титоизам као правац, теме су данашње емисије “Српски свијет” у којој је говорио књижевник Игор Ивановић.

Ивановић сматра да је комунизам био велика идеја и да је имао велику мисију и да су, како каже, многи наши интелектуалци били спремни главе да дају за те идеје, а проблем је настао кад су се комунистичке идеје почеле политички спроводити против Срба.

“Титоизам је идеологија која је на унутрашњем плану антисрпска, а на спољном антируска. Комунизам не, али титоизам је антисрпски” – истиче Ивановић.

Он наводи да је Веселин Мишита први официр који је ослободио Лозницу.

“Веселин је био припадник ослободилачке војске у отаџбини. Лозница је први ослобођен град у нацистичкој Европи. Погинуо је јер је био на челу војске, а данас једва да имамо улицу у његову част” – говори Ивановић.

Ивановић сматра да комунизам не сме бити одбачен, само мора бити сведен на нормалну меру.

“Када је реч о српском националном интересу, ми смо због комунизма осакаћени” – каже Ивановић.

Он истиче да је корона нека врста дарвинизма и сматра да постоји и да се треба водити рачуна.

“Данашња цивилизација је пуна догми, а корона постаје идеологија. Када расте број заражених, одмах видимо застрашујуће медијске наслове и јавља се атмосфера страха, а где влада страх у држави, ту је идеологија” – објашњава Ивановић.

Погледајте комплетну емисију:

Преузето са: in4s.net

Нема коментара

Напишите коментар