ТИМ ПРОФ. ЗДРАВКА КРИВОКАПИЋА: Имамо сазнања из безбједоносних структура ЦГ да су у недељу могући инсценирани инциденти са трагичним посљедицама

На данашњој прес конференцији коју је организовао тим проф. Здравка Кривокапића, лидера народне коалиције „За будућност Црне Горе“, саопштено је да посједују информације које су им доставили извори из безбједоносних структура Црне Горе да су у недељу могући инсценирани инциденти са трагичним посљедицама.

Упозорили су јавност на могуће нереде, као и на сазнање да се организују навијачке групе из земаља из окружења како би присуствовале најављеном скупу на тргу Независности у Подгорици, сјутра 6. септембра текуће године.

Како је истакао члан тима, Владимир Божовић, за све могуће инциденте непријављеног скупа чији је номинални организатор непознат, цјелокупна одговорност лежи на Управи полиције, односно директору УП Веселину Вељовићу.

На питање да ли имају сазнања ко организује окупљање, саопштено је да се информације о скупу дијеле на каналима Демократске партије социјалиста, те лица која су у државној служби на високим позицијама и истакли да се на тај начин врши притисак на запослене да присуствују скупу у недјељу.

Они су позвали грађане да остану у својим домовима, да не падају пред разноразним притисцима, као ни пред провокацијама упућеним са поменутих адреса.

Саопштење тима проф. Здравка Кривокапића преносимо у цјелости:

Нема никакве сумње да одржавање тзв. Патриотског скупа, које је планирано за недјељу у 19 сати у Подгорици, носи са собом велике здравствене и безбједносне ризике.

Имајући у виду укупну ситуацију у земљи, епидемиолошку и безбједносну, захтјевамо од Управе полиције да уочи одржавања датог скупа поступи на исти начин на који је поступала у неким скорашњим приликама. Присјетићемо се да је полиција непосредно прије избора, уочи одржавања једног вјерског скупа у Подгорици, у потпуности блокирала прилазе граду из свих праваца (тунел Будош крај Никшића, Биоче итд), правдавши такав потез ”епидемиолошким ризицима”.

Овим путем желимо да посебно упозоримо јавност да смо из више извора добили крајње забрињавајуће поруке о могућим инцидентима на недјељном скупу. И то са могуће трагичним последицама. С обзиром на то да су неке од тих порука дошле од врло упуђених адреса, онда је јасно да путем ”оперативних сазнања” и Управа полиција мора расплагати истим. Посебно, желимо да истакнемо одговорност господина Вељовића, као и Душка Марковића за ток и све последице овог недјељног догађаја. Конкретније, страхујемо од инсценираног насиља, а чије би жртве моглед да буду мирни и неупућени учесници окупљања. Изазивање нереда и насиља над учесницима скупа би углавном спроводиле убачене навијачке групе из окружења, како наводе наши извори. Стога, сматрамо да је Управа полиција у обавези да превентивно дјелује у циљу спречавања насиља и како смо већ навели, могуће трагичних последица.

Позивамо грађане које дијеле наша политичка увјерења да ни по коју цијену не насједају на провокације, те да током одржавања недјељног скупа остану код куће и тиме дају важан допринос изборној побједи од 30. августа.

Такође, добијамо све више информација о томе да многи директори и руководиоци јавних управа, државних предузећа, као и оних која су блиске одлазећој власти, на разне начине приморавају запослене да присуствују скупу у недјељу, и да се у ту сврху праве и одређени спискови. Апелујемо на запослене да се одлучно ослободе од притиска, пријетњи или уцјена, а да нам доставе информације о одговорним лицима које их врше. Тиме упозоравамо све руководеће кадрове одлазећег режима, као и остале који врше репресију над запосленима да ће бити кривично процесуирани.

Преузето са: ИСКРА
Нема коментара

Напишите коментар