АКТУЕЛНО:

Тузла: Увредљиви графити на огради храма

Увредљиви графити исписани су на огради Саборног храма Успења Пресвете Богородице у Тузли, потврдио је свештеник Никола Чекетић.

Чекетић је истакао да неки вандали и хулигани, вјероватно, нису били при чистој свијести и памети, синоћ писали маркером по стубовима ограде око храма.

Осуђујући тај скандалозни поступак, који не доприноси суживоту, Чекетић је рекао да је овај нељудски чин пријављен полицији.

Одбор за међурелигијску сарадњу Тузла оштро је осудио вандалски чин исписивања непримјерених ријечи на огради храма наводећи да је то архитектонски бисер сакралне архитектуре.

– Ово није само национални споменик и један од препознатљивих сибола Тузле и околине, већ је 140 година мјесто сусрета православне духовности и културе са свом разноликошћу и мозаиком религијске плуралности града Тузле – наводи се у осуди Одбора за међурелигијску сарадњу Тузле.

 

Изражавајући изненађење и разочарење овим ударцем на вриједности и симбол заједничког живота у Тузли, Одбор за међурелигијску сарадњу је позвао МУП Тузланског кантона да у што краћем року пронађе починитеље.

Портпарол Управе полиције МУП-а Тузланског кантона Аднана Спречић рекла је Срни да је полицији синоћ око 22.00 часа пријављено да су непозната лица исписала увредљиве графите на огради Саборног храма.

Она је рекла да је полиција извршила увиђај и да ради на расвјетљавању овог случаја и додала да је о овом догађају обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Тузла.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар