У Бајмоку се тражила карта више за Крајишко вече

У Бајмоку се сваке године са нестрпљењем чека Крајишко вече, тако је било и ове 2019. Сала Милер 2.11. је била пуна. Бајмочани су угостили Суботичане, Новосађане, Сомборце и пријатеље из многих других градова, који су се упутили на Сабор Крајишника.

Организатор је Удружење избјеглих и досељених Срба из Бајмока на челу са Банијцем Жарком Гранулићем који је на самом почетку поздравио госте.

– Оваква окупљања служе да се подсјетимо прошлих времена и завичаја, али ово је прилика и да се видимо једном годишње уз богату трпезу и крајишку музику.

Након Гранулићевог обраћања пјевачка група Лазареви потомци (Дарко Петковић и Александар Томашевић) су отпјевали пјесму Ој Крајино, ала си далеко.

Гости су у анонимној анкети бирали најлепшег Крајишника и Крајишникињу, ове титуле су понели Личанин Немања Лужаић из Пачира и  Банијка Љубица Бабача.

Колико је ово вече посећено говори чињеница да организатори размишљају да понове Крајишко вече на лето, када ће моћи да свима изађу у сусрет, односно да сви заинтересовани дођу до својих улазница, што нажалост, овог пута није био случај.

Удружење из Бајмока је основано 6. априла 2013. године. Броје 230 чланова, циљ им је да помажу избјеглим и досељеним Србима у економском смислу, и организују разне културно-умјетничке манифестације како би се очувала традиција.

Госте је забављао Топик бенд из Суботице.

Текст: Драгана Бокун

Фото: subotica.info

Нема коментара

Напишите коментар