У Бијељини одата почаст херојима антифашистичке борбе

Oбиљежавање Дана града Бијељине у знак сјећања на прво ослобођење од фашистичког окупатора у Другом свјетском рату почело је данас пријемом у Градској управи за представнике Савеза удружења бораца Народноослободилачког рата /СУБНОР/ и полагањем вијенаца испред биста народних хероја које су обновљене и постављене у градском парку.

Предсједник бијељинског СУБНОР-а, потомака и поштовалаца Михајло Видић рекао је новинарима да је Семберија дала огроман допринос у побједи над фашизмом са 1.262 погинула борца у партизанским јединицама у којима је учествовало 5.000 бораца, те да је Бијељина град са девет народних хероја.

Пријему и полагању вијенаца присуствовало је 15 делегација из разних крајева бивше Југославије, међу којима су представници из Војводине, Крушевца, Сремске Митровице, Градачца и Тузле, Вуковара.

Пажњу медија привукао је предсједник СУБНОР-а Војводине Света Атанацковић који је груди окитио бројним српским, руским и украјинским ратним орденима која је добио као учесник антифаштичке борбе.

„Антифашистичка борба још траје, морамо да очувамо слободарске традиције предака за наше будуће генерације у овим тешким временима када се то покушава минимизирати“, поручио је Атанацковић.

Он је рекао да су сваком човјеку највреднији мир, слобода и здравље, те позвао младе да уче и цијене своју антифашистичу традицију.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да свако вријеме изњедри своје хероје и да се не смију заборавити јунаци који су животима платили слободу, те пожелио суграђанима будућност у миру.

На Дан града вечерас ће бити одата почаст погинулим борцима у отаџбинском рату и одржана свечаност на којој ће бити уручена градска признања заслужнима за развој града.

Преузето са: СРНА

 

Нема коментара

Напишите коментар