АКТУЕЛНО:

У Дервенти уручена постхумна одликовања за 12 погинулих бораца

Одликовања постхумно додијељена за 12 погинулих бораца Војске Републике Српске са подручја Дервенте, Прњавора и Брода уручена су данас њиховим породицама.

Медаље заслуга за народ данас је у Дервенти уручио изасланик предсједника Републике Српске Милорад Којић.

„На овај начин изражавамо поштовање према свим погинулим борцима Војске Републике Српске за слободу која се зове Република Српска“, истакао је Којић.

Он је новинарима рекао да је од 2012. године до данас указом одликовано 1.870 погинулих бораца, те да ће тај посао бити настављен и да ће бити одликовани сви погинули борци, како би се указало поштовање њима и њиховим породицама.

Којић је подсјетио да је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом Видовдана – крсне славе Војске Републике Српске и поводом 15. септембра – Дана несталих и погинулих Републике Српске, а на иницијативу Борачке организације Српске и Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, постхумно одликовала 130 погинулих бораца Војске Републике Српске Медаљом заслуга за народ.

Начелник општине Дервента Милорад Симић истакао је да се на овај начин одаје почаст и чува сјећање на највећу жртву за слободу и одбрану Републике Српске.

Предсједник Скупштине Борачке организације општине Дервента Чедо Вујичић рекао је да је до сада постхумно одликовано 226 погинулих бораца из Дервенте.

Од 12 одликованих бораца Војске Републике Српске седам је из Дервенте, четири из Прњавора и један из Брода.

Преузето са: СРНА

Нема коментара

Напишите коментар