lazarevac-1

У Лазаревцу одржан састанак у вези рјешавања проблема 38 избјегличких породица

Дана 30. септембра 2016. године у згради општине Лазаревац одржан је састанак у вези рјешавања проблема 38 избјегличких породица које не могу да се уселе у своје добијене станове. Иницијатор састанка био је народни посланик Миодраг Линта на основу молби дијела избјегличких породица. На састанку су, поред Миодрага Линте, присуствовали чланови општинског вијећа Лазаревца Гордана Поповић и Катарина Миленковић у име предсједника општине Бојана Синђелића, представници Комесаријата за избјеглице из Београда Радмило Дедовић и Бојана Шпикић, општински повјереник за избјеглице Зоран Белаћевић и представник избјегличких породица Желимир Богуновић. Након наведеног састанка одржан је у општинској сали други састанак на коме су, поред наведених лица са првог састанка, присуствовали и представници дијела избјегличких породица који не могу да се уселе у своје добијене станове.

Проблем наведених избјегличких породица је почео након што је 18. фебруара ове године Комисија за рјешавање стамбених потреба избјеглица Комесаријата за избјеглице и миграције објавила коначну листу за додјелу 38 станова у општини Лазаревац. Изабране избјегличке породице су очекивале да ће одмах добити рјешења на основу којих би могли да се уселе у своје добијене станове. Међутим, Комесаријат за избјеглице и миграције је стао на становиште да уселење није могуће док не буду ријешене све жалбе избјегличких породица које су остале испод црте. Највећи проблем представља госпођа Славица Јосиповић која је, као тешки болесник, остала без стамбене јединице. Због тога је иста повела спор пред Управним судом који може да траје дужи временски период. Истовремено, 38 изабраних избјегличких породица већ преко 7 мјесеци и даље живи у статусу подстанара и плаћа кирију. Посланик Линта је покренуо иницијативу да Комесаријат за избјеглице и миграције у сарадњи са општином Лазаревац, у што краћем временском року, ријеши стамбено питање Славици Јосиповић уз услов да повуче тужбу. На тај начин би се створили услови да се 38 изабраних избјегличких породица коначно усели у своје добијене станове. Разговори треба да се наставе у наредних 7 дана.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“4018″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1475399630115″]
Нема коментара

Напишите коментар