tribina-mladenovac-1

У Младеновцу одржана трибина за избјегла и расељена лица

Дана 29. септембра 2016. године одржана је трибина у општинској сали у Младеновцу у вези рјешавања проблема избјеглих и расељена лица. Oрганизатор трибине било је Удружењe Срба из Хрватске, БиХ и са Косова и Метохије на чијем је челу Мирјана Лалић. На трибини су говорили: предсједник општине Младеновац Владан Глишић; народни посланик Миодраг Линтa; општински повјереник за избјеглице Јовица Костић; предсједник Удружења избјеглица из Хрватске Вељко Жигић и Мирјана Лалић и Звонко Симић, предсједник и замјеник предсједника Удружења које је било организатор трибине. Трибини су присуствовали представници општинског Центра за социјални рад. Након уводних ријећи присутни посјетиоци су износили своја мишљења и постављали питања наведеним уводничарима.

На крају трибине је закључено да се предузму конкретне мјере и активности које се тичу наставка изградње зграде са 48 станова у Нушићевој улици за избјеглице и домицилно становништво; да се ријеши проблем подјеле 24 избјегличка стана који се налазе, исто, у Нушићевој улици, у којима дио грађана живи нелегално јер су уговори о закупу истекли 2010. године; да се поједностави и убрза процедура рјешавања стамбених проблема избјеглих и расељених лица; да се садашње и бивше избјеглице изједначе у праву на добијање једнократне новчане помоћи, као и помоћи за огрев и лијекове; да општина Младеновац обезбеди простор за рад Удружења Срба из Хрватске, БиХ и са Косова и Метохије.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“4004″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1475305957294″]
Нема коментара

Напишите коментар