У Српској 16 нових случајева; Укупно 45 заражених

У Републици Српској регистровано је 16 нових случајева заразе вирусом корона, рекао је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић на конференцији за новинаре након сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације која је одржана данас у Бањалуци.
Шеранић је рекао да је тестирано 50 узорака, од којих је 16 позитивно на вирус корона. У питању је десет жена и шест мушкараца. Шест жена је средње животне доби, двије млађе животне доби и двије старије животне доби.

Пет мушкараца је средње животне доби и један млађе.

Од случајева који су данас потврђени, двије особе су хоспитализоване у УКЦ Републике Српске, једна у Општој болници у Приједору и једна у Болници Бијељина. Шеранић је рекао да нико од њих није животно угрожен.

Он је навео да је девет случајева везано за трећи кластер у Бањалуци.

– Троје од њих 16 је из Бањалуке, алу су везани за појединачне случајеве – рекао је он.

Шеранић је додао да су заражене по једна особа у Рибнику, Приједору, Козарској Дубици и Бијељини.

Тиме је укупан број заражених у Републици Српској повећан на 45. У Бањалуци су забиљежена 34 случаја, у Челинцу и Лакташима по два, те у Српцу, Прњавору, Рибнику, Модричи, Козарској Дубици, Приједору и Бијељини по један.

У Српској се тренутно под здравственим надзором налази 9.850 особа које су допутовалa из подручја захваћених вирусом корона.

Из здравственог надзора изашло је укупно 330 особа.

Прес конференција кризног штаба (видео)

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар