У српској престоници одржано 21. крајишко вече у организацији КУД-а Крајина

Највеселији скуп Срба Крајишника у Београду

По већ устаљеној традицији и ове године је прве суботе у фебруару у српској престоници одржано традиционално 21. Крајишко вече у организацији КУД-а Крајина Београд.

Традиција окупљања успостављена је још 1996. године и спада у ред најмасовнијих скупова Срба Крајишника у Београду. С обзиром да је ријеч о дугој традицији као и о великој популарности КУД-а Kрајина, није чудо што интересовање за овај скуп одавно превазилази 700 мјеста колики је максималан капацитет ресторана Језеро.

Предсједник друштва Милорад Загорац је у име домаћина поздравио окупљене госте и пожелио им добродошлицу, а потом је услиједио културно-умјетнички програм.

КУД Крајина је за ову прилику представио кореографију Врлика, која је премијерно изведена у Етнографском музеју, заједно са Чуварима Христова гроба.

По традицији изведен је читав сет завичајних пјесама у извођењу мушке и женске пјевачке групе.

Међу почасним гостима били су чланови Завичајног удружења Личана из Суботице као и маестрални кикиндски виртуоз и чувар народне баштине Милан Вашалић.

Након културног-умјетничког дијела програма, услиједила је права крајишка журка, а госте су забављали Миле Делија, Мила Ђоковић, Миленко Крндија, Саво и Љубиша и Момо и Додир. Као и сваке године, уприличена је богата томбола. Поред печеница и туристичких аранжмана најсрећнији међу гостима обрадовали су се и клима уређају.

T. Ћоровић

Нема коментара

Напишите коментар