У Вуковару скандирали „Убиј Србина“

На Дан побједе над фашизмом – 9. мај, стотињак младића обучених у црно скандирало је у Вуковару „Убиј Србина“.

Они су уз бакље код крста у Вуковару развили транспарент на којем је писало „Кољачи и злочинци табу су тема. Хрвате се у затвор за узвике спрема“, да би потом отишли до ресторана „Морнар“ и скандирали „Убиј Србина“.

Предсједник вуковарског СДСС-а Срђан Колар рекао је да су га овим поводом звали бројни Вуковарци, који су узнемирени, посебно након сличног инцидента који се десио на православни Васкрс у Борову.

– Људи зову и питају шта се догађа. У страху су и затварају се у своје куће – рекао је Колар за портал Новости Српског народног вијећа.

Он је додао да је код ресторана Морнар око 11.00 часова дошло до инцидента, јер ја та група извикивала „Убиј Србина“, на шта је полиција реаговала.

– Вјерујем да је до свега дошло због бунта јер су приведени они који су прошле недјеље у Борову скандирали сличне пароле. Желим да поновим да су људи узнемирени – рекао је Колар.

Портпарол Полицијске управе вуковарско-сремске Драгослав Живковић потврдио је да је дошло до окупљања између 150 и 200 људи код крста у Вуковару, да окупљање није било најављено, те да су учесници долазили у групама и да је полиција контролисала скуп.

– Није забиљежено ремећење јавног реда и мира. Све је документовано и евидентирано и ако се утврди да је било одређених проблема полиција ће реаговати. Око догађања и евентуалних привођења крај ресторана Морнар не знамо ништа – рекао је Живковић и додао да је можда ријеч о реаговању навијачких група након прошлонедјељног скупа у Борову.

Група од двадесетак млађих мушкараца прошла је на православни Васкрс кроз Борово Село уз повике „Убиј Србина“. Њих је пратила полицијска патрола, а улицом се орило „Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати“.

Због овог инцидента хрватска полиција је поднијела кривичне пријаве против 14 лица.

Извор: РТРС

Коментари
  • СрБство је од Бога дато вредније је него злато
    Србин је међу другим људима као планина међу брдима
    Бити Србин је част и привилегија
    СрБство је рођењем дато, Србин се може одрећи свог рода и постати човек другога народа у Србе нема учлањења

    уторак, 11. мај 2021.

Напишите коментар