Далмацији

Владика Никодим у Шибенику устоличен у трон епископа далматинских – Линта: СПЦ је посљедњи бастион српства у Далмацији!

Замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта присуствовао је у недељу 1. октобра 2017. године устоличењу новоизабраног далматинског владике Никодима у храму Успења Пресвете Богородице у Шибенику.– Од доласка на ове просторе наш народ био је изложен сталним притисцима од стране разних непријатеља. Упркос свим вјековним искушењима далматински Срби се нису одрекли своје вјере-рекао је Линта и додао да су на жалост и у данашње вријеме изложени бројним искушењима.

– Због тога је тешко бити самосвјесни Србин у Далмацији и данашњој Хрватској. То могу да буду само часни и честити људи – рекао је Линта и упутио честитке владици Никодиму на устоличењу у трон Епископа далматинских са жељом да се Срби у овој епархији сабирају што чешће у што већем броју.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1506163801353″]

Нема коментара

Напишите коментар