ВУКОВАР: Напад на малољетнике уз повик „бандо четничка“

Троје малољетника и једну дјевојку напала је група мушкараца у центру Вуковара уз повике „бандо четничка“.

Из вуковарске полиције су навели да за сада могу потврдити да је дошло до физичког напада на тргу у Вуковару и да се проводи криминалистичко истраживање над четири особе које су од раније познате полицији.

– Могуће је да ће истрагом бити обухваћене и још неке особе које се доводе у везу с овим догађајем. Тренутно не знамо који би мотив напада могао бити, али вјерујемо како ћемо доћи до њега током даље истраге – рекао је портпарол полиције у Вуковару Драгослав Живковић.

Према незваничним информацијама, малољетници су, међу којима су биле три женске особе и малољетни младић, славили рођендан. Када су прелазили преко Трга пришла су им четири младића, од раније позната полицији, те су прво ушли у конфликт са младићем, а онда их и физички напали, преносе хрватски медији.

Живковић је навео да нико од повријеђених није имао видљиве повреде приликом полицијског поступања, али да ће, уколико су накнадно потражили медицинску помоћ, о томе зависити даље поступање полиције и категоризација напада.

Отац једне од жртава напада рекао је новинарима да су четворица мушкараца пришла малољетнику, вријеђали га и пријетили, а да је ситуација накратко успјела да смири једна дјевојка, међутим они су се убрзо вратили и почели младе гађати боцама и узвикивати „бандо четничка“.

Напад, који се догодио у суботу око један час послије поноћи, престао је када је сестра нападнутог младића назвала полицију послије чега су се они разбјежали.

РТРС, СРНА
Нема коментара

Напишите коментар