Задар: На згради надбискупије застава ХОС-а са натписом „За дом спремни“

На згради жупе Сали, у Задарској надбискупији, на Дугом отоку код Задра, у суботу је поред заставе Хрватске осванула и застава ХОС-а са слоганом „За дом спремни“, пише Слободна Далмација.

Жупу води жупник Томислав Влаховић, који је и раније изазивао реакције због проблематичног понашања и ставова.

На истицање заставе ХОС-а упозорили су грађани, који су послали и фотографије, а на некима од њих се види да је зграда жупског дома гађана јајима, од којих су остали трагови на фасади и прозорима.

Жупник Влаховић је потврдио да је он истакао заставу ХОС-а, додајући да ју је, како је рекао, “с поносом“ истакао, због годишњице операције Бљесак.

На питање новинара да ли је ратној застави мјесто на вјерској кући и то са натписом “За дом спремни“, који је коришћен за вријеме НДХ, жупник им је одговорио да су “партизанчине“, као и они који изврћу историјске чињенице и лажу.

Жупник Влаховић је и недавно за Ускрс изазвао инцидент када је позивао вјернике да се не придржавају мјера против вируса корона, што је изазвало вербални сукоб са вјерницима и у самој цркви.

Генерални викар Задарске надбискупије Јосип Ленкић саопштио је да је Надбискупија покренула канонски увиђај и поступак поводом тих инцидената.

Преузето са: РТРС

 

Нема коментара

Напишите коментар