Завичајна заједница Република Српска из Суботице прославила своју крсну славу

Република Српска увијек у нашим срцима


У ресторану Двор у Суботици, 9. јануара Завичајна заједница Република Српска прославила је своју крсну славу Светог Стефана и Дан Републике Српске.

Гостима се обратио и домаћин славе, предсједник Завичајне заједнице РС Милорад Ћопић.

– Желимо да пошаљемо поруку да гдје год се налазили, а расути смо свуда по свијету, не смијемо заборавити како је настала Република Српска и како су многи страдали борећи се за њу. Морамо да покажемо јединство нашег народа, сви смо ми једно и чувамо нашу Републику Српску.

Овогодишњи кум славе Горан Вукадиновић је предао кумство Јадранку Вишњићу.

Завичајна заједница је по ријечима Милорада Ћопића највећа Завичајна заједница на територији Републике Србије која броји преко 2.500 чланова. Чланови су Савеза српских удружења Севернобачког округа, поред Завичајних дана, гдје сарађују са осталим удружењима, организују и друге манифестације, као што је турнир у малом фудбалу, Вече Републике Српске…

Поред чланова Завичајне заједнице, присутни су били и чланови Завичајних удружења Банија, Слога, Врбљанци,Удружење Краљевина, Мањача, Озрен, Сана, Ђурђин, Дрежница Бајмок, Херцеговина, Алекса Шантић – Шантићани, Српско-руско пријатељство Голуб, Петар Кочић Апатин, Душан Силни Ловћенац, Клуб избјеглих и прогнаних Бачка Топола, Клуб избјеглих, прогнаних и досељених Пачир, међу гостима су били и многи привредници из Суботице који воде поријекло са подручја Републике Српске.

Новинар Српског Кола
Драгана Бокун

 

Нема коментара

Напишите коментар