АКТУЕЛНО:

Апел Линте Влади: Започети изградњу 133 стана на Новом Београду у што краћем року

Поштована госпођо Брнабић,

Желим да Вам се захвалим јер је Влада обезбиједила недостајућа средства у висини 1,6 милиона евра за изградњу 133 стана на Новом Београду. У мом претходном допису који сам Вам упутио 15.јуна навео сам да изградња 133 стана није започела јер нису обезбјеђена сва потребна средства и апеловао да Влада ријеши наведени проблем. Према информацијама из Јединице за управљање пројектима (ЈУП) укупни трошкови изградње износе 6,3 милиона евра. Донатори су обезбиједили 4.7 милиона евра и недостајало је још 1.6 милиона евра. Проблем је сада ријешен усвојеним Закључком од стране Владе.

На основу јавних позива из 2018. и 2019. године предвиђено је да се сагради 388 станова за прогнаничке породице — 250 станова у насељу Овча и 133 стана на Новом Београду. Изградња 250 станова у Овчи је почела у другој половини прошле године и радови су у завршној фази.

Желим да Вас замолим да се у што краћем временском року потпише Анекс уговора са извођачем и коначно започне изградња 133 стана на Новом Београду, као и да се што прије заврше радови на изградњи 250 станова у насељу Овча. У претходном периоду обратио ми се велики број прогнаничких породица које са нестрпљењем чекају да се коначно уселе у станове у Овчи и Новом Београду и ријешe своје стамбено питање.

С поштовањем,

У Београду, 14. јул 2022. године

Предсједник Савеза Срба из региона
и народни посланик
Миодраг Линта

Нема коментара

Напишите коментар