Апел: Не смијемо заборавити одакле смо и не смијемо заборавити наше земљаке

Драги Банијци, потомци и пријатељи, појединци и привредници, као што знате, „Завичајно удружење Банијаца“ је заједно са другим завичајним удружењима покренуло акцију прикупљања помоћи, потресом унесрећеном народу Баније. До сада смо скупили преко 800.000 динара и у координацији са надлежним људима на терену почели смо припрему расподјеле помоћи и куповине потребних потрепштина.

Списак људи којима је потребна помоћ је велики, а новца је увијек мало.

Апелујемо још једном на све привреднике и појединце који су у могућности да судјелују у нашој акцији и да уплате помоћ за настрадале Банијце.

Не смијемо заборавити одакле смо потекли и не смијемо заборавити наше земљаке који проживљавају тешке тренутке. Банију и даље, три мјесеца након најјачег потреса који је учинио и највећу штету, скоро свакодневно погађају блажи потреси , отварају се рупе вртаче широке по неколико десетина метара, већина кућа је неупотребљиво, контејнери су само привремено рјешење, кад је хладно, многи ризикују и улазе у оштећене куће како би им било топлије. Притисак је то велики за напаћени народ Баније, на наше земљаке, рођаке, пријатеље.

Помозимо им, охрабримо их и улијмо наду да им буде лакше.

Помоћ је могуће извршити уплатом жељеног износа на број жиро рачуна:

205-116080-78

Позив на број: 44

Прималац:
Завичајно удружење Банијаца Београд
Душана Вукасовића 35
Нови Београд
Сврха уплате: Помоћ за Банију
Извор: banija.rs
Нема коментара

Напишите коментар