АКТУЕЛНО:

Бајага о „Дари из Јасеновца“: Моја мајка је живи сведок шта се дешавало у логору

Популарни музичар Момчило Бајагић Бајага каже да је његова мајка Јованка била у логору у Јасеновцу и да је тамо преживела прави пакао. Поносан је што је редитељ Предраг Гага Антонијевић снимио филм „Дара из Јасеновца“ који говори о страдању Срба, Јевреја и Рома.

– Моја мајка је живела у Хрватској када су покупили њу и све чланове њене фамилије и одвели их у логор. Сви мушкарци из њене породице су страдали. На који начин је она успела да се спасе тих страхота, не желим и не могу да причам – каже Бајага за Информер.

Он додаје да је згрожен што су амерички медији водили кампању против нашег филма и што су писали да је Антонијевић измислио да су у логору убијани Срби и деца.

– Све то је само њихова пропаганда. Сви знамо шта је било у Јасеновцу! Моја мајка, која има 88 година, живи је сведок! Она ми је причала шта се тамо дешавало. Против такве пропаганде може само да се бори истином и овако добрим филмовима.

Продуценти филма одлучили су да пре биоскопске премијере филм прикажу на РТС-у због буре коју је он изазвао у региону, али и у свету. Циљ им је да покажу да „Дара из Јасеновца“ није пропаганда. Момчило каже да ће са мајком гледати филм, али се већ сада плаши како ће она поднети повратак у прошлост.

– Размишљам да ли је паметно да јој дозволим да у суботу гледа филм. Она има јаку жељу и мораћу да је пустим, али знам да ће се много потрести и да ће то бити тешко вече за све нас.

Познати музичар је имао привилегију да међу првима погледа ову потресну ратну драму.

– Огледао сам филм. Одлично је урађен и јако је тежак за гледање. Направљен је професионално и на добар начин је одрађена једна јако тешка тема. Одушевила ме је девојчица која глуми Дару. Она није професионални глумац, али је успела да се избори са улогом која је веома захтевна.

Бајага је похвалио и колегиницу Александру Ковач, која је писала музику за овај филм.

– Александра је урадила одличну музику, камера је фантастична, а легендарни Гага Антонијевић је маестрално одрадио свој посао – закључује Бајагић.

Извор: Дејан Ћирић; 24седам
Нема коментара

Напишите коментар