Бакшић Митић: Становници Глине заборављени од свих, помажу им само добри људи

Становници Глине су заборављени од свих и помажу им само добри људи који су својим донацијама успјели ријешити проблем неких кућа, изјавила је замјеник градоначелника Глине Бранка Бакшић Митић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.

Бакшић Митићева је прецизирала да три године од разорног земљотреса 885 породица живи у контејнерима, мобилним кућицама – условима који нису достојни људског живота.

– Држава Хрватска је обновила шест кућа. Обнова тече споро, а новаца има. Све се загубило у папирологији и то је један од главних разлога што обнова споро иде – рекла је Бакшић Митићева.

Нови министар просторног уређења, грађења и државне имовине Хрватске Бранко Бачић, у чијој је надлежности обнова, недавно је посјетио Петрињу и обећао је да ће доћи и у Глину.

– Прво ћу га одвести на терен да види како живи једна бака, па до човјека који живи у контејнеру без санитарног чвора. Можда ће се тада обнова убрзати – поручила је Бакишћ Митићева.

Она је истакла да мјештани Глине знају за акцију бањалучког удружења „Мозаик пријатељства“ и да се надају да ће од тога нешто бити. Упутила је молбу свим грађанима Републике Српске да подрже ову акцију и тако помогну људима на Банији.

– Молим све грађане Српске да назову број 1415 и подрже ову акцију за нови дом за најмање три породице на Банији. Људима на Банији то пуно значи – поручила је Бакшић Митићева.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар