Банијски спортски асови Полимац

Дарко Полимац је рођен 1970. године у Сиску, а живио је у Петрињи до „Олује“ гдје је завршио осмогодишњу и средњу школу, а шаховско знање је усавршавао у Ивањици.

Након стицања факултетске дипломе у Београду, професионалним шаховским путем кренуо је 2001. ка ирском граду Килкену гдје 2003. отвара своју школу шаха.

Дарко је шах почео да игра од своје шесте године захваљујући тренерима, свом стрицу Михајлу Полимцу и Жарку Прусцу који га је увео у турнирске воде. Кроз Даркову школу, највећу у Ирској и Великој Британији која ради са ученицима из Сједињених Америчких Држава, прошло је преко 3000 дјеце. Једини је ирски ФИДЕ тренер, а пет година је био члан Управног одбора Ирског шаховског савеза те тренер и селектор младе репрезентације ове острвске земље.

У браку са Македонком Данче има ћерку Лилу и сина Александра који је овог љета, на Шестом међународном „Драган Манце Купу“ у фудбалу, награђен специјалном наградом „Драган Манце“, која се додјељује најбољем центарфору турнира. Након тога постао је члан ФК „Партизан“, генерација 2010.

Успјешна каријера је пред њим, а Банијци могу бити поносни на ова два спортска аса.

Извор: Банија Онлине

Нема коментара

Напишите коментар