Одржан 1. Кордунашки турнир у Бели

Први турнир у Бели у организацији Завичајног клуба Кордунаша одржао се у суботу 28. јануара 2023. године у просторијама Удружења на Новом Београду.

Учешће је узело 22 играча у 11 такмичарских екипа. Парови су се извлачили из шешира као и бројеви столова на којима су играли.

 

 

Прво мјесто и побједу на турниру су остварили играчи Мирослав Миливојевић и Јован Косијер. Побједничке пехаре и медаље као и књиге Монографија Војнић уручио им је потпредсједник Удружења Душко Дејановић.

Друго мјесто су освојили Душан Мандић и Милан Његован, пехаре и медаље, те књиге Лична опрема српског војника уручио им је члан управног одбора Драган Миљковић.

 

Треће мјесто на турниру освојили су Бране Вујић и Божо Вучетић. Пехаре, медаље и књиге Тамо гдје осташе буре уручила им је члан управног одбора Милица Радовић Дотлић.

Укупно је уручено шест пехара, шест медаља и шест књига за прва три мјеста и три играчка пара.

За сваког играча посебно по његов примјерак. Књиге које су уручене су у издању Завичајног клуба Кордунаша и у партнерским пројектима са другим институцијама.

Организациони одбор турнира у име Удружења били су: Драган Миљковић и Душко Дејановић.

Домаћица турнира је била Милица Радовић Дотлић.

Судија турнира, који се побринуо да се турнир одржи по правилима игре и фер плеја био је Ђуро Лончар.

Спонзори су били члан управног одбора Зкк Миле Боснић и Драго Милковић из Удружења Крајишника. Донатори су били предсједник Удружења Слободан Шарац и фирма Еуротанктранс, као и фирма Драган транспорт и Драган Миљковић.

Гост турнира је био глумац Дејан Стојаковић. Салате је припремила Мирјана Миљковић. Колаче и пите донијела је Марина Тодорић, а домаће уштипке Милка Лончар. Турнир је протекао у фер атмосфери као и пријатељском дружењу, са жељом играча да се поново опет окупе јер су сви били презадовољни овим начином дружења.

Редакција Српског кола

Нема коментара

Напишите коментар