У Кљајићеву одржан Црно-бели бал

У ресторану Тропикана 11. фебруара одржан је Црно-бели бал у част ФК Кордун. На балу су се окупили чланови управе, бивши, садашњи играчи и пријатељи клуба. Прикупљена средства са томболе искористиће се за потребе омладинске школе фудбала из Кљајићева.

Клуб је кроз историју имао и успона и падова, али је увијек био у систему такмичења. Највећи успјех клуба су четири сезоне у Војвођанској лиги – четврти ранг. Данас се клуб бори на све начине да опстане и постигне резултате уз труд управе и играча и подршку села и општине Сомбор.

Данас је предсједник клуба Зоран Милетић, потпредсједник Ивица Драгић, спортски директор Саша Бараћ, тренер Милан Драгојевић, секретар Милутин Карас. Почасни члан је Милорад Чекелиш.

Велики допринос за клуб је дао и Дарко Карас који је поред тренирања дјеце, васпитавао их, а своју тренерску лиценцу оставио клубу да могу даље да тренирају и такмиче се.

Присутан је био и Душан Козлина који је проглашен за најбољег тренера, спортског радника, тренера године омладинске школе фудбала, и дао свој пуни допринос да дјеца из Клуба тренирају, такмиче се и промовишу спорт у Кљајићеву, и то без финансијске надокнаде.

Гости из Београда су били представници Завичајног клуба Кордунаша и Фудбалске репрезентације Кордуна Душко Дејановић, Душан Ђипало, Никола Вучинић, Мирослав Миливојевић и Милан Петровић.

Представници Удружења Кордунаша, потомака и пријатеља Кордуна Миланка Ђокић, Душан Банда, Иван Пузовић, потпредсједник Милан Јовановић и предсједник Петар Шаула.

Петар Шаула обраћајући се присутнима изразио је велико задовољство што присуствује балу.

– На овај начин ми желимо показати да настављамо сарадњу са нашим пријатељима који се баве развојем спорта у Кљајићеву. Циљ постојања секције нашег Удружења, Клуба навијача јесте да својим личним доприносом помаже ФК Кордун из Кљајићева, Куглашки клуб Кордун из Кљајићева и НК Петрова гора из Војнића – рекао је Шаула и овом приликом предсједнику Клуба уручио скроман поклон.

This is box title

Састав данашњег тима ФК Кордун

НАПАД: Петар Дрча, Филип Видовић, Мирко Секулић, Никола Секулић, Душан Рибић, Саша Бараћ, Дамјан Мајсторовић, Драган Дмитровић, Адријан Бркић, Милан Самарџија, Немања Самарџија и Немања Ковинић

ОДБРАНА: Мирко Чешњовар, Слободан Ковачић, Зоран Трбојевић, Дејан Кршић, Милош Поповић, Богдан Вила, Кристијан Павловић, Лука Продановић, Дејан Родић, Стефан Мишчевић, Никола Вулетић

СРЕДИНА: Жељко Стојановић, Марко Чекелиш, Дејан Анитић, Милутин Карас, Лука Карас

ФК Кордун из Кљајићева основан је давне 1947. године са групом младића заљубљеника у фудбал, односно заљубљеника у спорт. Зашто баш Кордун? У Кљајићеву, селу које је највеће у општини Сомбор, након Другог свјетског рата колонизацијом долази велики број становника са подручја Кордуна. Тада се село звало Крњаја, а 1949. године добија назив Кљајићево по хероју Милошу Кљајићу који је рођен у Горњем Сјеничаку, а погинуо је 1944. у Жумберку.

На самом почетку ти младићи ентузијасти су фудбал играли на ливади преко пута жељезничке станице до које су долазили салашким путем. Игралиште су звали Код шест топола.

Педесетих година се на утакмице долазило разним превозним средствима, са много љубави према клубу и спорту. Фудбалере су превозила запрежна кола, а лопта је била једна, „на шњирање“. Млађи фудбалери би правили крпењаче, и копачке су размијењивали.

This is box title

Успјеси ФК Кордун у Подручној лиги Сомбора

Освајачи лиге 1960/1961. и 2005/2006.

Међуопштинска лига Сомбор 1. разред – освајачи 1975/1976. и 2018/2019.

Међуопштинска лига Сомбор 2. разред – освајач 1963/1964. и 1992/1993.

Куп ГФС Сомбор – освајач 2011. године

Генерални спонзор је Чистоћа Сомбор. Организатори су се захвалили и дугогодишњим спонзорима: Водоканал Сомбор, Ветеринарски завод Сомбор, ЗЗ Кљајићево, Агро Басара, Основна школа Никола Тесла, пекаре Бане, Рано јутро, Деветка, сала Тропикана, пицерије Тренд, Donna Piu, Ђепето и Сицилија Сомбор, фризерски салон Слост, угоститељски објекат Сложна браћа, стовариште Вукелић, ТР Сегмент, Агро Цимеша д.о.о., Нина електро, Синтекс, Етно ресторан Фијакер Сомбор, ресторан Карибо, цвећара Поповић, Ловачко друштво Кљајићево, Завичајни клуб Кордунаша, Удружење Кордунаша, потомака и пријатеља Кордуна, Клуб навијача са Кордуна, Агростарт, Напредак Стапар, Мима трговина и У2 клуб.

Као и појединци Душко Дејановић, Душан Ђипало, Никола ВучинићНебојша Видовић, Дејан Миладиновић, Владимир Млађан, Миле Мајсторовић, Горан Бурсаћ, Марко Мраовић, Владимир Тркуља, Тамара Рудић, Жика Ламела, Слободан Сузић, Душан Козлина Дука, Душко Косановић, Слободан Ивошевић, Давор Чуљак, Ацо Милетић, Марио Илић, Зорица Милић, Душан Мудрић, Дејан Чекелиш, Стеван Селак, Дука Пањак, Јелена Шаула, Мица Милојевић, Небојша Предојевић, Милан Ловрић, Никола Шупица, Звездана Тркуља.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

 

Нема коментара

Напишите коментар