БЕОГРАД, 1. ФЕБРУАР 2018. ГОДИНЕ: Промоција књижевног стваралаштва Миленка Аврамовића

Позивамо Вас да присуствујете Промоцији КЊИЖЕВНОГ СТВАРАЛАШТВА МИЛЕНКА АВРАМОВИЋА која ће се одржати у четвртак 1. фебруара 2018. године у 19 сати, у великој сали општине Нови Београд (Булевар Михајла Пупина 167).

Миленко Аврамовић је рођен 1959. године у селу Вуковићи, општина Милићи, а изненада преминуо у марту 2016. године у Београду. Напустио нас је један добар човек и борац за истину и правду, а његова дела су остала да живе. Човек који је иза себе оставио дубок траг у књижевном стваралаштву као и раду на очувању традиције „прекодринских“ Срба, описао је у својим романима значај реке Дрине у повезаности између две српске земље.Био је пуковник Војске Републике Српске у пензији и активни учесник рата у БиХ од 1992. до 1995. године. Миленко Аврамовић као богат књижевни стваралац, током свог живота написао низ романа (Одложено венчање, Бићу део тебе, Љубав у загрљају смрти, Стена љубави, Мајка). Свакако капитално дело Миленка Аврамовића је роман Мајка. Инспирацију за књигу добио је након његовог последњег сусрета са генералом Ратком Младићем и официрима Војске Републике Српске, на којем им је Младић саопштио да су за стварање Српске најзаслужније мајке које су изгубиле синове. Био је један од оснивача и дугогодишњи председник Завичајног удружења Бирач Дрина. Круна његовог књижевног стваралаштва је одликовање „Заслуга за народ“ које му је уручио председник Републике Српске, Милорад Додик 2016.године.

Тамо где су многи застали, скинувши са себе ратничке униформе, закопали или сложили у ормаре бојно оружје, пуковник Миленко Аврамовић је са новом муницијом – својим романима, искорачио високо подигнутог чела и широког срца да негује бригу и исконско поштовање и понос српског народа.

Промоција ће се одржати у организацији Завичајног удружења Бирач Дрина, а уз подршку Представништва Републике Српске у Србији и општине Нови Београд.

О стваралаштву Миленка Аврамовића, пуковника и књижевника говориће:

  • Дарко Младић, син генерала Ратка Младића;
  • Ранка Срдић Милић, пјесникиња;
  • Мићо Грубор, генерал у пензији;
  • Љиљана Булатовић, књижевница;

Програм ће обогатити рецитације Гојка Шашића и Јелене Марковић, као и наступ КУД-а „Ћирило и Методије“ из Бусија.

Одбор за информисање Завичајног Удружења Бирач Дрина

Нема коментара

Напишите коментар