АКТУЕЛНО:

БЕОГРАД: Одржано 4. сијело Калиновичана

Послије дуже паузе изазване пандемијом короне, у београдском хотелу Мајдан, 21. октобра 2022. године, по четврти пут, је одржано Калиновачко сијело на коме се окупило више од 150 људи.

Поред Калиновичана који живе и раде у Србији гости ове вечери су били и земљаци који су простигли из Калиновика предвођени начелником Радомиром Сладојем.

Добродошлицу свим гостима је пожелио генерал Драган Лаловић, члан УО овог удружења.

Послије тога је предсједник Удружења Спасоје Ђого поздравио присутне и представио рад Удружења, у коме је поред планова навео и проблеме са којима се суочавају у досадашњем раду.

Поздраве из Херцеговине и Калиновика пренио је начелник општине Сладоје.

Он је у свом говору истакао да општину Калиновик очекују бољи дани и да ће капитална улагања значајно поправити привредну слика не само овог мјеста, него и цијеле Херцеговине.

Свој оптимизам, начелник Сладоје темељи на започетој изградњи викенд насеља на Зеленгори, на Југовом језеру, гдје је већ израђен планински дом, а улаже се у развој путне инфраструктуре и ширење водоводне и канализационе мреже. За општину Калиновик је асфалтирање пута Улог-Невесиње, преко Морина од непроцјењивог значаја.

У Калиновику највећи проблем представља мали број становника, па је начелник Сладоје изразио наду да ће овим пројектом доћи до тачке преокрета и да ће се уз помоћ општине привући млади који би се посвећено бавили туризмом.

Калиновичане је поздравио Божо Миловић, предсједник Удружења Херцеговаца из Новог Сада, као и познати новинар Ведран Шкоро, предсједник Удружења Херцеговаца у Бањој Луци. Међу присутнима је био пуковник Зоран Јањић, предсједник Удружења Невесињаца у Београду и гости из Београда и Новог Сада.

У програмском дијелу наступио је здравичар Раде Бањанин, гуслар Радован Самарџић и мушка пјевачка група из Калиновика.

За добру атмосферу до раних јутарњих часова побринула се позната музичка група “Гоци Бенд”.

Све је протекло у најбољем реду, а предсједник Удружења је изразио наду да ће се са већим присуством младик традиција наставити и наредне године.

Слободна Херцеговина

Нема коментара

Напишите коментар