„Блокадом против издаје“ – Демократски фронт организовао протесте на 17 пунктова

Демократски фронт организовао је блокаде на 17 пунктова изван градских језгара у Црној Гори. Акција „Блокадом против издаје“ почела је након 18 часова. Андрија Мандић из Демократског фронта рекао је да је блокада успела.

Блокада саобраћајница организована је на 17 пунктова у Црној Гори, а у Подгорици су путеви били блокирани на три места – у Златици, Доњој Горици и Зети, преноси РТЦГ.

Лидери ДФ-а Андрија Мандић и Небојша Медојевић су на блокади у Златици. Мандић је навео да је „операција блокаде Црне Горе против издаје успјела“ и додао да се „више од 11.000 активиста ДФ-а окупило и блокирало Црну Гору на 17 тачака“.

На кружном току ка Цетињу обратио се посланик ДФ-а Јован Јоле Вучуровић. Он је истакао да се широм Црне Горе окупило преко једанаест хиљада грађана да бране изборну вољу исказану 30. августа.

„Још не вјерујемо да ће СНП направити издају и ово је само упозорење“, поручио је Вучуровић. Истакао је да још није познато када ће бити наредни протест, јер треба видети хоће ли издаја изборна воље бити спровдена.

Око 18.15 почела је блокада Булевара 13. јула у Никшићу.

На протесту и Никшићу су председник Општине Марко Kовачевић, као и функционери ДФ-а Милутин Ђукановић и Максим Вучинић.

У Пљевљима, грађани су се окупили на мосту на Ћехотини, на излазу из града према Ђурђевића Тари.

Путеви су били блокирани и у Будви, Бару, Беранама, Бијелом Пољу, Херцег Новом, Колашину, Тивту, Котору, Даниловграду, Мурину, Плужинама и на Жабљаку.

Из Демократског фронта су раније навели да блокадама желе „опоменути оне који су кренули путем издаје изборне воље грађана да прекину са политиком диктата, одустану од формирања владе са ДПС-ом и врате се договорима унутар парламентарне већине“.

„ДФ ће спријечити да се ДПС у било ком облику врати у власт“, навели су раније из ДФ-а.

Преузето са: РТС

 

Нема коментара

Напишите коментар