БОРС: Пуна подршку Савчићу да докаже невиност пред Судом БиХ

Предсједништво Борачке организације Републике Српске у потпуности подржава предсједника, генерала Миломира Савчића у настојању да докаже невиност пред Судом БиХ.

Одлуке судова да потврде оптужнице и против Савчића и његовог претходника Пантелије Ћургуза, Предсједништво БОРС-а сматра кампањом против свих официра ВРС.

Предсједништво БОРС-а ће свом предсједнику генералу Миломиру Савчићу пружити сву подршку у доказивању да је оптужница за, како кажу, наводне ратне злочине потврђена у Суду БиХ, заснована на лажима.

Бесмисленим називају приједлог Тужилаштва да Савчићу буде забрањено руковођење БОРС-ом и појављивање у јавности.

– Предсједник Савчић, да је желио, могао, као и неки други, да напусти ову територију, али као частан официр сматра да је најпоштеније према организацији коју води да пред Тужилаштвом и Судом БиХ докаже своју невиност – рекао је Горан Рогић,
предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске

Рогић је изричит да је потврђивање оптужница против актуелног предсједника БОРС-а и његовог претходника, у само седам дана, класична кампања центара који желе жигосати цијелу ВРС.

– Оно што се све вријеме покушава урадити је како су српски борци и српски официри били злочинци у овом рату. То нажалост, на њихову жалост није тачно, на нашу срећу тачно је да су били часни – додао је Рогић.

Предсједништво БОРС-а незадовољно је и мјерама Владе о унапређењу материјалног положаја борачких категорија. Кажу да за незапослене демобилисане борце и остале категорије, мора бити више новца, почев од суме која остане након такозваног природног одлива и ревизије борачких рјешења.

– Сва та средства која преостају у буџету борачко-инвалидске заштите раније су бивала распоређена на категорије које обухватају личне и породичне инвалиднине. То се у посљедње двије године није десило – навео је Рогић.

Предсједништво је задужило руководство БОРС-а да о овим проблемима разговара са предсједницом Републике, предсједником Владе и надлежним министрима и извјештај о томе поднесе Скупштини Борачке организације планираној за април.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар