Жабљачани пјешке до Никшића: Кроз Језера и кршне Дробњаке да у Никшић на литију стигну, да крст часни са поносом дигну!

Жабљачани Неђељко Караџић и Радивоје Вуковић кренули су јутрос, око 5 сати, пјешке пут Никшића, да би учествовали на молебану и литији.

Жабљачани Неђељко Караџић и Радивоје Вуковић кренули су јутрос, око 5 сати, пјешке пут Никшића, да би учествовали на молебану и литији, објавио је Демократски фронт на својој фејсбук страници.

Неђељко Караџић и Радивоје Вуковић носећи икону у руци и обравницу на леђима са личним стварима и ужином планирају да стигну на вријеме, и прикључе се вјерном народу Никшића на вечерашњем молебану и литији испред манастира Светог. Василија Острошког Чудотворца, пише Витомир Витко Шпањевић.

Двојица младих Дурмитораца том приликом прочитаће поздравну поруку са Дурмитора браћи и сестрама из Никшића који у огромном броју уз благослов Божији и благослов наше Српске Православне Цркве излазе на молебане и литије бранећи тако наше светиње. Уосталом као што то ради вјернинарод широм Црне Горе.

За овај свој, надасве, патриотски подухват добили су благослов оца Миливоја Јововића, протојереја и пароха жабљачког.

Двадесетшестогодишњаци, Неђељко и Радивоје су комшије, рођени у поддурмтирским селима Ковчица, односно Мотички гај. Одгојени и васпитани у духу славних предака, овим подухватом желе да, како су нам казали,  дају свој скромни допринос у борби за одбрану наших светиња а истовремено да и на овај начин позову вјерни народ Црне Горе на јединство и слогу.

Приликом проласка кроз варошицу Шавник на кратко их је зауставила полицијска партола. Полицајци су их  легитинмисали и пожељели срећан пут.

Свака част за ове момке и њихов подвиг!

 

Нема коментара

Напишите коментар