АКТУЕЛНО:

Црна Гора опет на ногама: Иконе, свијеће и пјесма против режимске самовоље и насиља

Православни народ широм Црне Горе и вечерас молебанима и литијама пружа отпор богоборној власти због доношења Закона о слободи вјероисповијести.

Отпор режимском лудилу у отимању светиња СПЦ кренуо је из Берана. Стога и не чуди да Беранци не посустају у одбрани храмова и правде. Још једним величанственим окупљањем дају вјетар у леђа борби против безумља и самовоље властодржаца.

Као и претходне вечери, стотине Мојковчана исказују противљење срамном Закону о слободи вјероисповијести.

Присуством молебану и литији Пљевљаци су опет масовно пружили снажан молитвени отпор богоборној власти због доношења дискриминаторског закона о слободи вјероисповијести.

Бјелопољци су поново масовним изласком на улице исказали противљење дискриминаторском закону.

И вјерници из Херцег Новог одлучни у одбрани светиња.

Највећи број вјерника који стоје на бранику својих светиња свакако се очекује у Никшићу, као и у Подгорици гдје митрополит црногорско-приморски Амфилохије предводи молитвени ход улицама Подгорице, који ће у 19 часова кренути испред Саборног храма Христовог Васкрсења, послије одслуженог Молебна Пресветој Богородици.

Молитвена шетња у Подгорици кренула је. Вјерници иду у колони до Цркве Светих Макавеја у Толошима, након чега ће ићи назад до Саборног храма.

Преузето са: ИН4С

 

Нема коментара

Напишите коментар