АКТУЕЛНО:

Даница Маринковић: И Албанци већ 23 године знају да у Рачку није било масакра

Судија Даница Маринковић, која је својевремено изнела доказе о Рачку и сведочила у Хашком трибуналу, изјавила је поводом годишњице тог сукоба да 23 године прича да је доказано да у Рачку није било масакра над недужним албанским цивилима, а да је то прихватио и Трибунал у Хагу.

Хашки трибунал је прихватио истину да није било масакра у Рачку“, рекла је Маринковићева за Косово онлајн и навела да нико није демантовао доказе које је изнела, поготово не „стручњаци“ из Приштине.

Навела је да 23 године понавља оно што је видела од првог дана и што је прикупила као доказе.

Истина је на нашој страни. Оно што сам доказала и утврдила нико није демантовао, поготово не стручњаци из Приштине. Знају они истину, али одговара им да манипулишу, од преваре и лажи коју је изнео Вилијам Вокер у то време, а која је била повод да се изврши агресија на суверену државу без одлуке Савета безбедности УН. За то ни до данас нико није сносио одговорност„, рекла је Маринковићева.

Нагласила је да ту истину знају и Албанци, а да то што и даље не дозвољавају Србима да говоре оно што је супротно њиховом ставу о Рачку представља кршење људских права.
То је кршење најосновнијих људских права, не поштује се право да Срби кажу истину у своју корист. Видите колико има Срба који су ухапшени без икаквог законског основа, измишљају им се поступци, доводе лажни сведоци, то је срамно и то дозвољавају представници међународне заједнице који треба да штите свачије право, а поготово српског народа који тамо живи„, рекла је Маринковићева.

Навела је и да је суђење Ивану Тодисијевићу због изјаве о Рачку срамота и преседан, да је Тодосијевићу учињена велика неправда и да је првобитно био осуђен без икаквог доказа, јер у томе што је изјавио нема елемената кривичног дела.

Врховни суд у Приштини укинуо је пресуду специјалног одељења Основног суда у Приштини који је Тодосијевића осудио на две године затвора због „изазивање националне мржње, раздора и нетрпељивости“ и одлучио да врати судски процес на почетак, а Маринковић је упитала какве су то судије када су уопште донеле осуђујућу пресуду за догађај који се уопште није десио.

Човек је рекао истину, а истина коју и ја знам, спроводећи истрагу и износећи доказе, јесте да у Рачку није било масакра над недужним албанским цивилима. То смо доказали у Хагу где сам сведочила, нико није оптужен, ни осуђен„, рекла је Маринковићева.
Маринковићева је навела да се за правду увек треба борити и нагласила да је боли неправда почињена према Србима на Косову за које каже да им се ограничава право кретања и слободе говора.
Србима упадају у куће, врше претрес и хапсе их, тога нема нигде. Правда за нас Србе је забрањена„, каже Маринковићева.

in4s.net
Нема коментара

Напишите коментар