Херцеговци у Новом Саду прославили крсну славу Светог Василија Великог

Већ другу годину за редом услед пандемије Корона вируса Удружење Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији са сједиштем у Новом Саду прославило је своју крсну славу Св. Василије велики у просторијама Удружења у Радничкој улици бр. 49 у Новом Саду.

Уз присуство свештеника Толимира, предсједника Удружења Божидара Миловића, чланова Извршног одбора и младих чланова Удружења тачно у подне је преломљен славски колач.

Након славског обреда и здравице наставили смо дружење уз звуке гусала младог гуслара из Гацка Милоша Лучића, пјесму и гангу и неизоставну хармонику свима добро познатог Болета.

За нас, Корона није направила велики проблем.
Наше Удружење је радило константно све вријеме и чак у јеку највеће пандемије наше удружење је спровело све редовне и неке додатне акције. Наши стари, преци из љутог крша Херцеговине никад нису остављали своју славу, већ су славили како су могли и како су знали али никад није било да се не упали свијећа па макар и само са укућанима.
Тако је и ове године било код нас у Новом Саду, у ужем кругу наше велике породице Херцеговаца и пријатеља у све епидемиолошке мјере и оганичења славу смо обавили како доликује и требује.

У нади да ћемо догодине поново, сви заједно, отворити врата Рибарца нашим пријатељима свим читаоцима Слободне Херцеговине  желимо прије свега добро здравље и сваку добру срећу у животу.

Марко Никчевић
секретар Удружења
Нема коментара

Напишите коментар