Дервента: Уручена постхумна одликовања за 45 бораца ВРС

Постхумна одликовања за 39 погинулих бораца Војске Републике Српске из Дервенте и шест из Петрова уручена су данас члановима њихових породица у дервентском Центру за културу. Признања додјељује предсједница Српске, поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске.

– Ово одликовање, цијелој породици много значи. То нам говори да га не жалимо само ми, те да иако су прошле непуне три деценије од његове погибије, неко ипак цијени то што је Зоран крв пролио за ову државу – казао је Ковачевић.

О породицама погинулих морамо водити рачуна, јер је жртва коју су њихови најмилији поднијели наша светиња и наша обавеза, поручено је са свечаности, на којој су Медаљом заслуга за народ постхумно одликовани погинули борци Војске Републике Српске из Дервенте и Петова. Горан Ковачевић из Дервенте , брат тада тридесетогодишњег Зорана Ковачевића, који је погинуо на на Бијелом брду, оставивши иза себе двоје малољетне дјеце, казао је да ово одликовање итекако значи свима у породици.

У име предсједнице Републике Српксе, 39 одликовања породицама погинулих бораца из Дервенте и шест за породице из Петрова је подијелио изасланик Слободан Жупљанин.

Градоначелник Дервенте рекао је да никада и ничим се нећемо породицама моћи одужити овим породицама, али да можемо на овај начин да се сјећамо њихових најмилијих.

Раније је договорено да Дервента и Петово заједно додјељују признања у Дервенти.

Извор: TVK3

Нема коментара

Напишите коментар