Десничари прекинули трибину о страдању српских цивила у Загребу

Група десничара прекинула је синоћ у Загребу трибину посвећену страдању српских цивила на Петровачкој цести

У просторијама Српског привредног друштва Привредник у Загребу одржавала се трибина под називом „Петровачка цеста дуга 28 година“, али је прекинута због вербалних испада већег броја десничара који су били у публици, добацивања и онемогућавања учесника да говоре, пренео је портал Индекс.

Трибину је водио новинар Саша Косановић, а гости су били Анте Нобило и Слађана Чанковић.

Причало се о ракетирању избегличке колоне 1995. године, а гости су целу причу намеравали да, како наводи загребачки портал, прокоментаришу с правног аспекта.

Смислен разговор трајао је око пола сата, а онда су кренула добацивања из публике.

У добацивање се укључио и Анте Назор, шеф Хрватског меморијално-документацијског центар Домовинског рата, на шта је новинар и водитељ трибине Косановић поручио да то нема смисла и замолио Назора да седне.

Косановић је понављао и молио десничаре да престану, али вођа Хрватске аутохтоне странке права Дражен Келеминец упадао му је у реч, на што је Косановић устао и отишао из просторије, додаје Индекс.

„Је ли Србија покренула истрагу против оних злочина које су учинили српски терористи кад су газили тенковима Србе у оној колони? Је ли Србија покренула казнену пријаву и одговорност…“, викао је Келеминец, након чега су техничари угасили звук с преноса.

Неколико минута у преносу није било звука, а онда је трибина настављена, да би опет десничари из публике наставили с добацивањима и својим монолозима, на шта је Косановић поновио да „ово више нема смисла“ и закључио трибину.

Извор: РТС

Нема коментара

Напишите коментар