Дјеца из Горње Маоче демолирала православно гробље у Брчком

Несвакидашња ситуација забиљежена је на ширем подручју Брчко дистрикта, точније у Маочи, када су дјеца приликом игре на Православном гробљу оштетила шест надгробних споменика.

Полиција Брчко дистрикта БиХ је 23. липња 2022. године путем телефона обавијештена да су на гробљу у Маочи оштећени и порушени надгробни споменици.

„Одмах након запримања пријаве, на мјесто догађаја су изашли полицијски службеници који су утврдили да је на Православном гробљу у Горњим Фатовима – Маоча, опћина Брчко оштећено шест надгробних споменика“, казали су из полиције.

Како су додали, тијеком вршења увиђаја, полицијским службеницима се обратио И.К, рођен 1981. године, настањен у Горњој Маочи, опћина Сребреник, који је изјавио да су надгробне споменике оштетила тијеком игре дјеца из Горње Маоче те да ће он подузети неопходне радње на измирењу штете, односно враћање споменика у првобитно стање.

У складу са својим овластима, Полиција Брчко дистрикта ће наставити с подузимањем неопходних мјера како би причињене штета била санирана.

Извор: Dnevnik.ba

Нема коментара

Напишите коментар