Ђорђе Бунчић, шампион из Крњака

Ђорђе Бунчић, ученик Основне школе Катарина Зрински из Крњака, познати и као талентиран сликар те један од најперспективнијих теквандо бораца у Хрватској био је први на недавном европском клупском првенству у Загребу и освојио је златну медаљу у категорији кадета до 65 килограма.

Осмо Европско клупско првенство одржано је у хотелу Вестин. Судјеловало је више од 500 такмичара из 31 земље из цијеле Европе. Организатори тога првенства били су загребачки Теквандо клуб Јастреб и Теквандо клуб Карловац, под водством тренера и предсједника Мирослава Брежана. На првенству су наступили и борци из других карловачких клубова.

Највише успјеха имали су чланови ТКД клуба Карловац. Они су освојили двије златне медаље и титуле европских првака у својим категоријама. Леа Опарница, ученица основне школе из Карловца освојила је прво мјесто у конкуренцији кадеткиња до 44 килограма. Кадет Луцио Матузић из Теквандо клуба Банија-Пандас, освојио је треће мјесто у категорији до 45 килограма. Јуниорка Луција Хребац изгубила је меч у борби за медаљу од представнице Француске.

Далија Бунчић, сестра Ђорђа Бунчића, у категорији кадеткиња до 51 килограма, у осмини финала изгубила је од Катарине Станковић из српског клуба Арес. Мирослав Брежан, тренер и предсједник ТКД клуба Карловац каже да је задовољан оствареним резултатима.

Извор: Милан Цимеша; Портал Новости
Нема коментара

Напишите коментар