ЏИМИ КОМЕРЦ ПОБJЕДНИК 9. ЛИЧКЕ ОЛИМПИЈАДЕ у Aпатину

Дупла побједа Пригревчана


Побjедник 9. Личке олимпијада, која је посљедњег јунског дана одржана на теренима Бање Јунаковић, а која је окупила 16 екипе из Србије и иностранства је екипа Џими комерц 1, којој је ово 9. узастопни тријумф. Другопласирани тим је такође Џими комерц 2, док су треће мjесто освојили Лички соколови из Апатина.

У културно-умјетничком програму наступила су ГКУД Дунав, са ЖПГ Огњиште, МПГ Унски бисери, ЖПГ Личко огњиште, КУД Пригревица, МПГ Бачки Грачац и МПГ Ћиро личка калдрма – Дрвар из Београда, након чега је предсједник општине Апатин, Милан Шкрбић све присутне поздравио и званично отворио 9. Личку олимпијаду.

 

Најмлађи отворили вишебој


Прво такмичење је припало најмлађима који су се тркали у врећама. Најбржи је био Филип Лајтар, други Милош Узелац, а трећи је кроз циљ прошао Александар Арбутина.

У трци по брвну побиједио је представник екипе Џими комерц 2, Александар Катић, који је претрчао брвно за 5,29 секунди. Другопласирани у овој дисциплини био је члан екипе Џими комерц 1 Јован Трбић, (5,35), док је трећи био Мирко Цветковић, Лички соколови (5,45).

У дисциплини вучење личке куке прво мјесто је освојио Саша Станић из екипе Џими комерц 1. Он је савладао представника апатинске екипе Лички соколови Недељка Стојковића и тако постао побједник овогодишње олимпијаде у овој категорији. Треће мјесто заузео је Ђорђе Никшић, члан екипе Џими комерц 2 из Пригревице.

У дисциплини претезање штапа прво мјесто је заузео Саша Станић из екипе Џими комерц 1. Далибор Зелен Џими комерц 2 је освојио друго мјесто док је треће мјесто припало Јовану Станковићу из екипе Пркошки витезови и Мирославу Радојичићу члану екипе Горски вуци.

 

Неизвјесно у скоку у даљ


Александар Крајишник (Џими комерц) и Ратомир Баштић (Пркошки витезови) су побједници у скоку у даљ из мјеста. Другопласирани је био Радован Спремо (Српски соко), а треће мјесто је освојио Данијел Поповић, из екипе Стефан и див. У дисциплини скок у вис из мјеста тријумфовао је Данијел Поповић из екипе Стефан и див, други је био Радован Видачић (Лички соколови), а трећи Радован Спремо (Српски соко) и Александар Крајишник, (Џими комерц 1).

Најбржи у пењању уз стожину је био Никола Кораћ (Лички мајкани), који је до врха стожине стигао за 7,19 секунди. Другопласирани је био представник Џими комерца 2 Милан Продановић (7,21) а трећепласирани Јован Ступар (Џими комерц 1) (8,06). Побједнику је поред новчане награде припала и шунка по коју се сам морао попети.

 

Зековић убједљив


У бацању камена с рамена тријумфовао је Радован Зековић Лички соколови, који је камен тежак 10,5 кг бацио 14 м и 47 цм. Други резултат на олимпијади остварио је Александар Новаковић из екипе Пркошки витезови, а трећи Милош Марковић (Џими комерц 1).

У посљедњој дисциплини, надвлачење конопа, вођене су жестоке борбе. Екипа Џими комерц 1 у финалу је савладала Крајишке витезове из Бањалуке, док је треће мјесто припало тиму Џими комерц 2 из Пригревице.

Екипни побједник 9. Личке олимпијаде је тим Џими комерц 1 из Пригревице, који је освојио 980 бодова, Џими комерц 2 завршио је на другом мјесту са 560 док су Лички соколови из Апатина са 520 бодова заузели треће  мјесто овогодишњег надметања. Најмлађа учесница олимпијаде била је шестогодишња Ања Малбаша, а најстарији Душан Бркљач рођен 1933. године.

Нема коментара

Напишите коментар