АКТУЕЛНО:

Филм о Орићу – прст у око српским жртвама

Најава сарајевског глумца Емира Хаџихафизбеговића да ће бити снимљен филм о муслиманском ратном команданту у Сребреници Насеру Орићу још је један доказ да Бошњаци не желе суживот, помирење и мир на овим просторима.

Организације проистекле из одбрамбено-отаџбинског рата и породице српских жртава огорчене су и поручују да такав пројекат има за циљ само величање злочина и злочинаца.

Зла крв, провокација и ругање у лице породицама више од 3.500 српских жртава из околини Сребренице. Овако српске породице виде најаву сарајевског квази миротворца и политичара Емира Хаџихафизбеговића за снимање филма о тзв хероју Сребренице.

– Желе да поново убију нашу жртву, желе да наше мајке никада немају мир… није им било довољно наших суза – рекао је Бранимир Којић предсједник Организације породица заробљених и погинулих српских цивила и бораца из Сребренице.

Ако заиста буду жељели да сниме истинит филм, мораће снимити злочине почињене под командом Орића у Кравици, Залазју, Бјеловцу и још око 30-так села у околини Сребренице о којима су писали и свједочили Бошњаци. Којић додаје да и из угла Бошњака, Орић није никакав херој јер је из Сребренице побјегао хеликоптером у Тузлу.

– Човјек који је побјегао, оставио свој народ, продавао брашно , хуманитарну помоћ – додао је Којић.

Орић не заслужује ни име да му се помиње, а камоли да га неко назове херојем и да сними филм о њему кажу логораши овог краја. Само у Сребреници гдје је Орић током рата био алфа и омега, постојало је на десетине логора за Србе, гдје је убијено више од стотину затвореника.

И за институције Републике Српске, најава Хаџихафисбеговића је увреде без преседана.

– То је величање злочина на најгори начин – поручио је Миломир Савчић предсједник Борачке организације Републике Српске.

Министар рада и борачко инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић је рекао да је Орић завио у црно велики број српских породица, без обзира на то што га је Хашки трибунал ослободио и што није добио заслужену казну.

Представници Организација проистеклих из одбрамбено- отаџбинског рата Филм о тзв. хероју Сребренице, виде као најпрљавију сарајевску пропаганду на коју ће Срби имати одговор.

Извор: РТРС

Коментари
  • Nije nama krivo to komunisticko kopile koliko smo mi krivi sami sebi. Oni su ratovali i u X-YU i dan danas. A sta to „srpska“ komunisticka kopilad rade? Nama Srbima nema spasa dok se ne oterasimo komunistickog zla. Kako objasniti partizanskim potomcima da su podjednake zrtve i cetnicki i partizanski potomci? Cetnike smo davno zigovali zbog sklonosti engleskim interesima. Vrjeme je da i partizanski potomci shvate da su im ocevi i djedovi bili skloni fasisticko/globalistickim interesima. Sad ce neko reci da je partizanski pokret bio protiv fasizma. Da jeste bio – ZVANICNO, ali evo pogledajmo oko sebe pa vidiimo na sta je doveo u PRAKSI i kolika je to sve komunisticka podvala bila. Komunizam i globalizam su proizvod iz iste kuhinje, isto kao sto su Seselj i Vucic iz iste kuhinje.

    среда, 24. март 2021.

Напишите коментар