АКТУЕЛНО:

ФК Синђелић из Трпиње првак Друге жупанијске лиге, група Вуковар

Коло пре краја првенства трпињски Синђелић је победом од 5:3 у Борову над домаћом Слогом обезбедио титулу првака Друге жупанијске лиге, група Вуковар.

Играчи Синђелића су прославу титуле и доделу пехара оверили у последњем колу убедљивом победом над вуковарском Митницом од 10:0 на свом терену и пред домаћим навијачима.

Била је то круна још једне успешне сезоне овог клуба који је у последњих осам година чак пет пута био првак ове лиге, али до сада није одлазио у виши ранг такмичења него је својом вољом задржао статус жупанијског друголигаша.

– Наравно да смо презадовољни са овим оствареним успехом. И на полусезони смо били први са четири бода предности у односу на другопласирану екипу, међутим у разигравању нисмо били у толико доброј позицији пошто смо имали негативан скор са екипама као што су Богдановци и Хајдук из Товарника. Схватили смо ту ситуацију озбиљно и знали смо да нам је утакмица са Богдановцима пресудна и ако тамо извучемо повољан резултат да ће све остало бити пуно лакше. Тако је на крају и било – истиче председник клуба Миленко Манојловић.

 

Од јесени жупанијски прволигаши


Иако су ранијих година одустајали од такмичења у највишем жупанијском рангу, углавном због финансијских разлога, управа Синђелића је донела одлуку да клуб од јесени заигра у Првој жупанијској лиги где се није такмичио од 2007. године.

–  Ми смо се још на самом почетку првенства договорили да уколико будемо први да коначно уђемо у Прву лигу, највише због тога што смо у последњих неколико година пет пута били прваци ове лиге и ако сад не одемо врло лако може доћи до засићења међу играчима, ипак ће им ово бити мотивација и изазов. Пробаћемо да се такмичимо и у том рангу, а иако је рано причати о амбицијама очекујемо да будемо у средини табеле, а ако буде нешто боље од тога за нас ће то свакако бити успех више – наглашава Манојловић.

 

Неопходна појачања


Да би се клуб успешно такмичио у вишем рангу неопходна су и играчка појачања тако да је то предстојећи посао на којем ће радити управа и тренер клуба. Такође, потребно је да се обезбеде и најмање две омладинске секције што је један од услова да клуб може да игра у Првој жупанијској лиги.

– Мислим да је то исправна одлука да Синђелић игра у Првој жупанијској лиги, реално тамо нам је и место што ћемо наравно нашим играма и резултатима и доказати. У плану нам је да доведемо и неколико нових играча, не нешто превише, али опет довољно да имамо потребан квалитет за ту лигу – напомиње тренер клуба Синиша Лазић.

У лиги за првака у којој је било пет првопласираних клубова након завршетка регуларног дела такмичења, Синђелић је освојио 37 бодова, седам више у односу на другопласирану Кроацију из Богдановаца. Из ове лиге у нижи ранг такмичења испада Раднички из Вуковара, а уколико се задржи овај формат такмичења, уместо Синђелића и Радничког у Другој жупанијској фудбалској лиги група Вуковар следеће године играће Бршадин који је испао из Прве жупанијске лиге и Томпојевци као прваци Треће жупанијске лиге група Вуковар.

Преузето са: srbi.hr

Нема коментара

Напишите коментар