Генерали војске Републике Српске прославили славу у Лазареву

Месна заједница Лазарево је по шести пут била домаћин наше прославе Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, херојске војске која је одбранила српски народ и створила Републику Српску.

Сви који су се доселили у Лазарево далеке 1945/46. године и касније, особени су по томе што цене и негују слободарске традиције, храброст и достојанство, веру у живот и човека. Своју одлучност и родољубље показали су и пружајући уточиште нашем генералу Ратку Младићу.

После литургије, коју је одржао протојереј Иван Попов, на славском ручку госте је поздравио председник удружења Завет отаџбини, генерал Миленко Каришик. У име представника Војске Републике Српске, здравицу је одржао генерал Владимир Арсић, а у име домаћина, присутнима се обратио Радован Тихомировић, председник месне заједнице.

Смисао ових видовданских сусрета је и у томе што свету, о великом православном празнику, поручујемо да се никада нећемо одрећи своје вере, своје припадности српству и оданости Србији и Републици Српској, у чијем стварању смо учествовали.

Удружење „Завет Отаџбини“

Нема коментара

Напишите коментар