Генералу Младићу прије неколико дана позлило, имао вртоглавице

Генерал Ратко Младић је физички оронуо, јер има много болести, а прије неколико дана му је позлило, имао је здравствену кризу и вртоглавице, потврдили су његов син Дарко Младић и адвокат Бранко Лукић.

Дарко Младић рекао је да генерал није могао да се сјети броја телефона своје супруге, с којом се чује три пута дневно.

– Генерал је сад у понедјељак /10. маја/ имао неку здравствену кризу и вртоглавице. Звао ме да ме пита који је број телефона моје мајке, није могао да се сјети, а с њом се чује по три пута дневно. Он одавно није за суђење – рекао је Дарко Младић за ТВ „Пинк“.

Наводећи да ће брзо доћи 8. јун, за када је заказано изрицање правоснажне пресуде, Дарко Младић истиче да генерал то неће моћи да издржи здравствено.

– Они су рекли да би он могао да побјегне у таквом здравствном стању. То је човјек који не може да пређе 150 метара сам. То је цинично образложење. Генерал, чак и по њиховим неким документима, није способан за суђење. То се може прочитати – рекао је Дарко Младић.

Он је подсјетио да је одбрана тражила да се генерал Младић ослободи по свим тачкама или да се процес врати на почетак.

Младићев адвокат Бранко Лукић рекао је да очекује позитиван исход уколико се све буде гледало са правне стране.

– Ја не волим да нагађам. Уколико се буде гледало право, чињеница и докази, очекујемо повољан исход и да ускоро, Боже здравља, генерал сједи овде са нама. Било би боље друштво. Ако је на сцени политика, онда знамо како је то до сада радило – рекао је Лукић.

Он је додао да је здравствно стање Младића веома лоше, да је физички оронуо, али да он то не жели да призна, јер је човјек тврдог духа.

– Има много болести, врло често не може сам, али бори се, никада не кука, никада се не жали, тако да ми од њега не можемо да чујемо у каквом је стању, него знамо само када видимо медицинску документацију, у којој фази је та његова здравствена катастрофа – рекао је Лукић.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар