СЕДЕЋА ОДВОЈКА: Уочи финалног турнира Прве лиге Србије представљен нови селектор

У недељу, 16. маја 2021, године у Спортском центру Слодес играће се полуфиnале и финале утакмице Ф4 Прве лиге Србије у седећој одбојци.

Овај турнир, који окупља четири најбоља клуба у нашој држави представља својеврсну увертиру у припреме репрезентације Србије које ће се одвијати у четири циклуса.

Наша репрезентација ће се од јуна до октобра текуће године припремати за два веома битна европска такмичења: Златну Лигу Нација која ће се одиграти у Холандији од 02.до 04. јула и Европско првенство које се одиграва у Турској од 17. до 23. октобра ове године.

На овом турниру смо имали прилику јавности представити новог селектора репрезентације Србије и седећој одбојци.  Нови селектор Синиша Џакула представио нам је свој план припрема репрезентације, те додао како се од ње очекује много успеха.

Селектор је поручио да је репрезентација састављена од младих играча који уз напоран рад могу постићио велики успех. Директор репрезентације Слободан Јовандић адресирао је важност седеће одбојке као спорта који има велику друштвену важност, а огледа се у инклузивној функцији овог спорта.

Јовандић нас је обавестио о могућности да се Европско првенство 2023. одигра у Новом Саду.

Савез је већ добио зелено светло од европске федерације, а ускоро се очекује и потврда надлежних државнох органа која је неопходна да би се такмичење реализовало. Европско првенство би свакако представљало најважнији догађај у Србији 2023. године и уједно помогло да се шира јавност упозна са значајем седеће одбојке.

Преузето са: Слободна Херцеговина

 

Нема коментара

Напишите коментар