ГОРАН ЛУЧИЋ: Душе претекле с јама и клања без умора и страха бориће се и усред Србије с вама

И гробови наши бориће се с вама. Овај Шантићев стих данас најжурније и најснажније одзвања над 2.641 мјестом геноцида, 84 јаме ужаса, 47 логора смрти и 84 зоне истребљења српског народа у Другом свјетском рату широм Босне и Херцеговине и савремене Републике Хрватске.

Против гробова се може борити, итекако. Завршни чин свеобухватног геноцида, плод огољено-пречистог зла, остварује се оног часа када се пониште гробна поља масовног уништења.

Данас се пред српском свијешћу и научном трезвеношћу желе измијенити званично установљене бројке геноцида над Србима (јер само бројеви свједоче о размјеру страдања) и подаци о суми геноцидног замаха којим је тако дубоко распорено српско биће у Другом свјетском рату да се не може с надом изустити да ли ће се оно икада више опоравити.

Перверзност завршног геноцида јесте у томе да гријех скривања сатанског ужаса над жртвом требају учинити само и једино они који званично представљају остатке унакажене жртве.

Све друго постаје јалово.

Уједначено и једногласно већ поодмакло бије глас поништења, тупо ударајући по свијести, сјећању и достојанству. `Није вас убијено толико и толико, већ много, много мање!` – туче маљ нове `агенде` по лобањама памјати.

На славу Светих Јасеновачких Новомученика одржан је у Београду испред Владе Републике Србије протесни скуп потомака Јасеновачких, Јадовинских, Јастребарских, Херцеговачких, Подрињских и свих иних жртава геноцида у Другом свјетском рату.

Упућен је захтјев Влади Републике Србије за смјену агенде ужаса и свих руку ревизије које туку невидљивим маљем по нашој горкој истини. Уступање ове виталне области српског народа могуће је само независној, аполитичној и непотчињеној српској научној мисли и народном мњењу. Када таква наука и јавност буду измијениле жртвене бројке и податке искрено вјерујемо да ћемо их и сви ми једногласно с миром прихватити.

До тог часа наше душе претекле с јама и клања без умора и страха бориће се и усред Србије с вама.

 

Горан Лучић 

Извор: Слободна Херцеговина

Нема коментара

Напишите коментар