Градоначелник Дечана не одустаје од градње пута, игумана Саву Јањића назвао „лудим“

Градоначелник Дечана, Башким Рамосај огласио се данас након што је Епархија рашко-призренска још једном затражила обуставу радова на изградњи пута Дечани-Плав у заштићеној зони Манастира Високи Дечани.

Ни по коју цену се изградња неће обуставити, поручио је, истовремено изневши увреду на рачун игумана Високих Дечана, назвавши га „лудим“ иако није саопштио његово име. Ако је ко прекршио закон, то је манастир због сагласности да се изгради хидроцентрала, због чега је, тврди Рамосај, уништен стари пут.

„Изградња пута П-108, који пролази кроз заштићено подручје у основи има само концепт економског развоја и благостања грађана, то је све!“, написао је Рамосај у објави на Фејсбуку, поновивши оно са чим локална власт одговара на шестогодишња упозорења из манастира да се пут не може правити у заштићеној зони.

Рамосај је сада отишао и корак даље, поручивши и да „када ‘луди’ управља Манастиром Дечани, лудости се увећавају у нашој општини“, преноси „КосСев“.

Иако није именовао, приштински медији су листом пренели да је овим речима градоначелник Дечана описао игумана манастира Високи Дечани архимандрита Саву Јањића, и то због реакције изазване настављеним радовима на магистралном путу Дечани – Плав у заштићеној зони манастира.

„Поготову када се чују жеље лудака, резултати су више него шовинистички. Пуно пута сам образложио и тврдио да су наши циљеви потпуно мирни“, додао је овај косовски званичник.

У другој објави на Фејсбуку објашњавајући да грађани Дечана још увек користе пут који је веома лош, а који је, тврди, уништен иградњом хидроцентрале, навео је да нема намеру да провоцира или оштети манастир Високи Дечани, већ да му је једини циљ да се грађанима Дечана обезбеди могућност за бољи живот.

Тврди да се изградњом пута не наноси штета манастиру, те да његова обнова није у супротности са законом о специјалним зонама на који се позивају представници Манастира Дечани.

Преузето са: ИСКРА

Нема коментара

Напишите коментар