Грмовац прославио Светог пророка Илију

У понедјељак 2. августа 2021. године у земунском насељу Грмовац прослављена је храмовна и сеоска слава Свети пророк Илија.

Као и сваке године на празник Светог пророка Илије служена је Света Литургија којом је началствовао архијерејски намјесник земунски протојереј Страхиња Голијан уз саслужење архијерејског намјесника новобеоградског и земунског протојереја-ставрофора Боже Бакајлића пароха земунског, архијерејског намјесника подунавкског протојереја-ставрофора Гавре Милановића пароха сремскокаменичког, јереја Бојана Весића пароха добановачког и ђакона Светогора Сандића из Нове Пазове.

На Светој Литургији присуствовао је замјеник председника општине Земун господин Милан Милисављевић као и велики број вјерника, како из самог насеља Грмовац, тако и гостију који су дошли да увеличају овај велики празник за насеље Грмовац. Након Свете Литургије извршен је литијски опход око храма, освећење и резање славског колача и избор новог кума.

Овогодишњи кумови Миленка и Петар Татић из Грмовца предали су кумство за наредну годину госпођи Смиљки Милановић из Сремске Каменице. Заједно са мјештанима Грмовца присуством на Светој Литургији и освећењем славског колача своју славу су прославили и чланови Завичајног клуба Кордунаша.

Нема коментара

Напишите коментар